
جوجه اردک پکنی
جوجه اردک پکنی یکی از پرفروش ترین محصولات شرکت طیوران صنعت سید است که در این مطلب شما را با ویژگی ها و زوایای مختلف این پرنده زیبا و پرفروش آشنا کنیم.
اردک
از زمان اهلی سازی اردک حدود 4000 سال پیش، از گوشت، تخم مرغ و پرهای اردک استفاده می شد. امروزه نیز محصولات اردک همچنان محبوبیت زیادی دارند و بخصوص در آسیا همچنان مورد تقاضا هستند.
اردک پکنی یا اردک سفید
اردک پکنی یا اردک سفید یک گونه آمریکایی از گونه های مختلف اردک های اهلی است که با هدف اردک گوشتی پرورش داده می شود.
این پرنده اهلی شده ی اردک وحشی (مرغابی) است که در قرن نوزدهم از چین به امریکا آورده برده شد و اکنون در بسیاری از نقاط جهان پرورش داده می شود.
تاریخچه

مرغابی (اردک وحشی) حدود 4000 سال پیش و احتمالاً خیلی زودتر در چین اهلی شده است. در زمان مغولان به عنوان نژادی در چین توسعه یافت.
تغذیه اجباری اردکها از قرن دهم تحت پنج سلسله ثبت شده است.
چینی ها تولیدکنندگان پیچیده اردک بودند.
در میان نژادهای مختلفی که ایجاد کردند ، نژادی به نام shi-chin-ya-tze وجود داشت که تقریباً به “اردک ده پوندی” ترجمه می شود، که پکین آمریکایی از آن گونه ایجاد شد.

“در سال ۱۸۷۲ میلادی، جیمز ای. پالمر از استونینگتون، کانتیکت، پانزده اردک سفید این نوع را برای حمل و نقل به یک تاجر به نام مکگراث در ایالات متحده بارگیری کرد. پرندگان در شانگهای بارگیری شدند، اما در پکن به دنیا آمدند. نُه تا از آنها – شش اردک و سه تا اردک نر – جان سالم به در بردند در این سفر طولانی دریایی، که ۱۲۴ روز طول کشید و در ۱۳ مارس ۱۸۷۳ به نیویورک رسیدند. پنج تن از پرندگان زنده مانده به مکگراث فرستاده شدند، اما قبل از اینکه به او برسند خورده شده بودند. چهار پرنده پالمر به عنوان پایه ای از اردک سفید آمریکایی تبدیل شدند; توسط جولای سال ۱۸۷۳ میلادی، سه اردک او بیش از سی صد تخم گذاشته بودند.”
چون در طی این مسیر پرنده ها در پکن سر از تخم بیرون آوردند به آنها اردک پکنی می گویند.
از زمان رسیدن پرندگان به آمریکا ، پرورش انتخابی پرندگان گوشتی عمدتا باعث افزایش اندازه، قدرت و سرعت رشد شد.
اخیراً ، تلاش شده است که نسبت چربی در بدن آنها کاهش پیداکند ، حتی اگر سرعت رشد و ضریب تبدیل غذا نیز کاهش یابد.
مشخصات
- اردک پکنی بدن بزرگ و محکمی دارد
- بدنشان از کنار بصورت مستطیل دیده میشود که قسمت جلویی بدن خود را بالاتر نگه میدارند
- سینه صاف و پهن
- گردن ضخیم و سر بزرگ و گرد
- رنگ پرها سفید کرمی و رنگ پا ها نارنجی مایل به زرد است
- منقار نسبتا کوتاه و کشیده زرد رنگ
- خیلی سریع رشد می کنند؛ ممکن است در 7هفته وزن بدنشان تا 3.5کیلوگرم هم برسد
- ضریب تبدیل غذایی بالایی دارند
- خونسرد و پربار هستند
- اکثر تخم های نطفه دار آن موفق به تولد می شوند
- پاک کردن بسیار راحت تری نسبت با سایر گونها دارند
- در سال تا 200 تخم میگذارند که بهتر است تخم ها را جدا کرده و بصورت مصنوعی جوجه کشی کنید
موارد استفاده

پرورش:
اردک پکنی منحصرا برای گوشت و درصد کمی برای تولید تخم پرورش داده می شوند

جوجه اردک ها در جوجه کشی های بزرگ و خودکار انکوباسیون می شوند و طی 28 روز هچ میشوند. آنها به سرعت رشد می کنند و دو جنس معمولاً با هم رشد می کنند.
اردک ها معمولاً در سالن هایی یک طرفه باز ، عایق از جانوران موذی و پرنده ها و کف مجهز به پوشش های مختلف بستر عمیق (کاه ، پوست برنج ، خرده چوب ، گرد و غبار) پرورش می یابند.
اردک ها هنگام غذا خوردن مقدار زیادی آب می نوشند ، آنها فضولات آبکی را دفع می کنند در نتیجه ، بستر (خاک اره ، پوست برنج ، تراشه های چوب) به سرعت خیس می شود.
بعضی از واحدهای تولیدی دارای سیم مش یا کف توری هستند که اجازه می دهد فضولات و مواد غذایی ریخته شده در چاله هایی تجمع یابد و سپس به روشهای دوستداران محیط زیست دفع شود.
کود اردک اغلب به زمین های کشاورزی ، به ویژه شرکت های زراعی فروخته می شود.
اردک ها تا حدود 7 هفتگی رشد می کنند و نرها به طور متوسط 95 گرم در روز با نسبت تبدیل خوراک کمتر از 2.15: 1 دارند. عملکرد گوشت سینه مهمترین ویژگی انتخاب است و این حدود 20٪ از وزن اردک است.
گزینش ژنتیک و رشد
مانند اکثر گونه های پرندگان آبزی ، وزن بدن در اردک ها نیز نتیجه وراثت است. انتخاب برای وزن بیشتر بدن در کمترین زمان اساس برنامه های پرورش سنتی بوده و منجر به افزایش قابل توجهی در نرخ رشد شده است.
با این حال ، انتخاب سرعت رشد سریعتر به معنای ذبح پرندگان در سنین پایین است. عیب مرتبط با ذبح اردک در سنین پایین این است که باعث کاهش نسبت عضله سینه به بدن می شود که با ارزش ترین محصول اردک گوشتی است. اردک جوانتر نسبت عضله سینه کمتری به اردک مسن دارد زیرا رسوب پروتئین در اواخر مرحله رشد بدن اتفاق می افتد.
پیش بینی سنی که اردک ها به وزن بازار می رسند برای حفظ میزان بالای استفاده در کارخانه های فرآوری و تأمین تقاضای بازار ضروری است.
اسکان و مدیریت:

نوع سیستم مدیریت به عوامل مختلفی از جمله در دسترس بودن بودجه ، نیروی کار ، فناوری و همچنین بازاری که اردک ها برای آن مقصد هستند بستگی دارد.
اکثر مزارع آسیایی در استخرهای باز اردک پرورش می دهند. این حوضچه ها را می توان بدون هزینه های هنگفت سرمایه احداث کرد و درآمد اغلب از طریق برداشت گونه های آبزی مانند تیلاپیا از استخرها تأمین می شود. علاوه بر این ، هزینه های خوراک کاهش می یابد زیرا رژیم اردک با آبزیان در استخر تکمیل می شود.
یکی دیگر از سیستم های مدیریت سرمایه کم که در کشورهای در حال توسعه استفاده می شود ، گله داری اردک است. گله داری اردک ها این امکان را می دهد تا در طول روز زیر نظر یک گله دار از مهارت های طبیعی جستجوی غذا برای تهیه غذا از محیط استفاده کنند. شب آنها را به پناهگاهی برمی گردانند و در آنجا تخمگذاری می کنند که روز بعد جمع آوری می شود.
در کشورهای پیشرفته شرکت ها می توانند سوله هایی را تهیه کنند که در آن محیط فاکتورهای متغیر ممکن است متناسب با تولید بهینه دستکاری شود.
درجه بالایی از کنترل نیز برای دستیابی به استانداردهای کیفی بالا که توسط مصرف کنندگان انتظار می رود لازم است.
رسیدگی:
در طبیعت ، اردک ها پرنده های آب دوست هستند و به همین دلیل پاها و مفاصل آنها برای تحمل وزن رشد نکرده است؛ و ممکن است حین بلند کردن آنها از پاها باعث شکستگی پا و دررفتگی مفاصل شوید، پس بهتر است برای بلند کردن از یک دست بعنوان تکیه گاه در زیر بدن اردک استفاده شود.
تولید جهانی اردک:
از 4.37 میلیون تن گوشت اردک تولید شده در سال 2013 ، 83.7 درصد در آسیا تولید شده است. رشد سالانه این صنعت در آسیا 3.5٪ و قابل تحسین بوده و این منطقه اصلی ترین منطقه تولید اردک در جهان محسوب می شود.
چین بعنوان سرزمین اصلی که در آن اردک ها بیش از 4000 سال پیش اهلی شدند ، تولید کننده اصلی است.
چین بیش از 2.9 میلیون تن گوشت اردک در سال تولید می کند که تقریباً 80٪ تولید منطقه ای و بیش از 60٪ تولید جهانی گوشت اردک را نشان می دهد.
اگرچه نژادهای بی شماری وجود دارد ، اما به طور عمده سه نژاد در تولید گوشت تجاری یافت می شود: اردک موسکویی، اردک پکنی، اردک نوک پهن شمالی
در پرورش اردک های گوشتی به ویژه اردک پکنی از طریق اصلاح نژاد پیشرفت های سریعی حاصل شده است.
به طور معمول ، پرنده تجاری نهایی معمولاً از چهار سویه خالص (دو والدین لاین) تشکیل شده است که هرکدام دارای اهداف انتخابی خاصی مانند سرعت رشد ، عملکرد گوشت سینه ، بازده خوراک و تعداد تخم هستند. این برنامه گزینش صفات مطلوب منجر به بهبود سالانه 1-2٪ در این پارامترها می شود.
اگرچه تخم مرغ اردک در خارج از آسیا زیاد مصرف نمی شود، اما در کشورهایی مانند ویتنام و اندونزی اردک ها را بیشتر برای تخم نگهداری می کنند.
نژادهای محلی اردک غالباً در گله های حدود 100 تایی در مزارع برنج رها می شوند و در آنجا به دنبال خوراک طبیعی خود می روند و بدنبال جمع آوری دانه ها و حشرات ، تخم قورباغه ها ، ماهی ها ، مارها و سایر آبزیان می روند و کمک شایانی به کشت برنج و رشد زودرس گیاه می کنند.
در ایران:
در ایران همچون بسیاری از کشورها پرورش اردک از طرفداران بسیار زیادی برخوردار است. و تمایل به استفاده از اردک پکنی برای پرورش مستقیما به ویژگی های خاص آن برای پرورش مربوط است که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وزن گیری سریع
- تلفات و بیماری کم
- سازگاری سریع با محیط جدید
- لذیذ بودن و بازارپسندی مناسب
- رسیدن سریع به سن بلوغ و تخمگذاری
- دامنه جیره ای گسترده تر از سایر طیور
- درصد موفقیت هچ شدن تخم های نطفه دار
- دو منظوره بودن جهت پرورش (گوشتی و تخمگذار)
- پرورش جوجه اردک پکنی باعث می شود تا در دوره ای نسبتا کوتاه، بتوان به سود بسیار بالایی دست یافت.
بدین ترتیب برای افرادی که به دنبال سود بسیار زیاد می باشند، پرورش جوجه اردک پکنی گزینه بسیار مناسبی می باشد.
قیمت فروش جوجه اردک پکنی:
قیمت به شرایط مختلفی بستگی دارد.
معمولا این جوجه ها بر اساس سن آنها و یا مدت زمانی که از تولید آنها گذشته، قیمت های متفاوتی دارند.
هر چه جوجه ها سن بیشتری داشته باشند، قطعا قیمت بالاتری نیز خواهند داشت.
معمولا جوجه اردک یک روزه، پنج روزه، ده روزه، پانزده روزه، بیست روزه، یک ماهه و…در بازار عرضه می شود.
هر کدام از این جوجه ها دارای شرایط جسمانی مختلف و در نتیجه قیمت های متفاوتی می باشند.
قیمت فروش معمولا به میزان سلامت جوجه اردک ها نیز بستگی دارد.
معمولا جوجه های بیمار قیمت های بسیار پایین تری نسبت به جوجه اردک های سالم دارند.
بدین ترتیب کمتر افرادی را می توان پیدا کرد که گول قیمت پایین جوجه اردک های مریض را بخورند یا از شرکت ها و حتی کارگاه های محلی که ضوابط بهداشتی پرندگان را رعایت نمیکنند خرید کنند و متاسفانه دچار ضرر و زیان خوهند شد
زیرا این نوع جوجه اردک ها در مدت زمان نه چندان زیادی، تلفات بسیار بالایی خواهند داشت.
بدین ترتیب معمولا هر چه کیفیت جوجه ها بالا تر باشد، قیمت فروش نیز بیشتر می شود.
- جوجه اردک پکنی | تهیه شده توسط تیم تحقیق و پژوهش شرکت طیوران صنتعت سید
تمامی حقوق کپی و انتشار برای شرکت طیوران صنعت سید محفوظ است.