چگونه از گلۀ طیور خود استفادۀ بهینه ببریم

چگونه از گلۀ طیور خود استفادۀ بهینه ببریم

چگونه از گلۀ طیور خود استفادۀ بهینه ببریم

داشتن گله ای با ژنتیک خوب یک مسئله است و بیشترین استفاده را از آن بردن مسئلۀ دیگر. به همین دلیل Lohmann بر روی مدیریت خوب تأکید دارد.

مدیریت خوب، یک فرایند مداوم است. مسلماً هرکس می خواهد که بیشترین استفادۀ ممکن را از گلۀ خود ببرد اما شرایط با توجه به مکان متفاوت است. در صنعت مرغ تخمگذار، روال رو به رشد پرورش مرغ در فضای آزاد و بدون قفس نیز به چالش های دیگر افزوده شده است. مطمئناً افرادی که خواستار پیشرفت هستند، بایستی با مدیریت روز خود را وفق دهند.

در آخرین جلسه ای که در رابطه با اعطای نمایندگی Lohman برگزار شد، جدیدترین اطلاعات مربوط به یک مدیریت خوب به همراه سایر اطلاعات و جزئیاتی که نیاز به بررسی و تطبیق دارند، مطرح شد. موضوع پرورش طیور در فضای باز و خارج از قفس، موضوع تازه ای نبود. البته همان طور که مدیر عامل Lohmann نیزخاطر نشان شد در سراسر جهان هنوز هم 90 درصد مرغ های تخمگذار در درون قفس نگهداری می شوند.

یکی از مواردی که Lohmann به تازگی در شیوۀ مدیریتی خود به روزرسانی کردند، منحنی وزن طیور به ویژه در اواخر دورۀ رشد است. پس از 8 هفتۀ اول، کاهشی در وزن گیری های هفتگی مشاهده می شود که متخصصین و کارشناسان این کاهش را تعدیل کردند چرا که از نظر آنها این کاهش زیاد بود و عوارض و عواقبی به دنبال داشت.

 

تفاوت های بزرگی که در سراسر دنیا دیده می شود

دکتر Matthias Schmutz متخصص ژنتیک Lohmann اذعان دارد که به دلیل وجود تفاوت هایی در سیستم های مرغداری، امکانات، وضعیت آب و هوایی، مدیریت و سایر مسائل دیگر، وزن بدن طیور در نقاط مختلف جهان متفاوت است. در حالیکه در برخی نقاط جهان رسیدن به وزن مطلوب برای گلۀ طیور بسیار مشکل است، در جایی دیگر ممکن است حتی به راحتی از وزن ایده آل هم فراتر روند. آن دسته از طیور که از وزن مطلوب فراتر روند، بایستی در دریافت خوراک محدود گردند و در صورتیکه چنین اتفاقی در دورۀ دوم پرورش و در سنین 14 تا 16 هفتگی اتفاق بیفتد، احتمال خطر وجود دارد. چرا که در همین دوره، رشد دستگاه تناسلی آغاز می شود و از سوی دیگر، مغز استخوان نیز در همین دوره رشد می یابد که بعدها نقش مهمی در تولید پوستۀ تخم مرغ دارد. به گفتۀ دکتر Schmutz به همین دلیل در جدیدترین به روزرسانی مدیریت، استانداردهای مربوط به وزن طیور در این دوره افزایش یافته تا از محدود ساختن طیور در دریافت خوراک در این دورۀ رشد مهم و حیاتی، ممانعت گردد. منحنی وزن S شکل طیور با اندکی تغییر، تراز شد. دکتر Schmutz تأکید کرد به ویژه در روش پرورش طیور خارج از قفس، اندکی وزن بیشتر برای طیور لازم است. این تغییر جزئی، به صورت عملکرد بهتر، بقای بیشتر و مرگ و میر کمتر در طیور خود را نشان خواهد داد.

 

دورۀ رشد و پرورش

Robert Pottguter متخصص تغذیۀ Lohmann با تأکید بر اهمیت مدیریت خوب در دورۀ رشد گفت: “پرورش پایه و اساس موفقیت است. حتماً در سیستم های متفاوت مرغداری بر روی رشد و پرورش خوب تمرکز داشته باشید.” در سیستم های مرغداری جدید و جایگزین، بلغور – که نقش مهمی در هاضمه دارد – را می توان در لابلای بستر کاهی مرغ ریخت تا به پرنده این امکان را بدهیم که چیزی را جستجو کند و بیابد. Pottguter پس از آن، به اهمیت پرداختن به مسئلۀ میکوتوکسین در مواد خام خوراک تأکید کرد. وی مثالی از کشور “پرو” زد که برای رفع این مشکل، در اقدامی ساده و کم هزینه ذرت های خوراک را از طریق الک کردن تمیز کرد. میکوتوکسین به عملکرد کبد آسیب وارد می کند. این عضو بدن طیور در کیفیت پوستۀ تخم مرغ نقش کلیدی ایفا می کند.

بعد از مدیریت خوراک، مبحث مدیریت نور مطرح است. کارشناس خدمات فنی Lohmann، آقای فرهاد مظفر در این خصوص با اشاره به روالی که تا چند سال پیش رایج بود و در آن پرورش دهندگان بر این باور بودند که مرغ ها هم بایستی همان چیزی را ببینند که انسان می بیند، این باور را غلط خواند. چرا که بینایی انسان در مقایسه با طیور محدود است. علاوه بر آنچه که انسان و طیور می توانند ببینند، طیور قادر به دیدن نور مادون قرمز و ماوراء بنفش نیز هستند. وی اذعان داشت: “آنها در بینایی بسیار بهتر از ما هستند. در حالیکه انسان در هر ثانیه قادر به دیدن 25 تا 30 تصویر است، یک مرغ 150 تا 200 تصویر می تواند ببیند!”

 

آقای مظفر ضمن تأیید اینکه علم طیور هنوز در ابتدای راهیست که بتواند دقیقا بداند یک مرغ تا چه اندازه می بیند، بر روی اهمیت تنظیم نور در بینایی مرغ تأکید کرد. وی در این زمینه خاطرنشان ساخت که هیچ گاه به دنبال ارزان ترین راه حل موجود نروید، بلکه روشنایی را انتخاب کنید که دقیقاً برای طیور طراحی شده است. وی افزود: “ما بایستی خودمان را با مدیریت به روز وفق دهیم، تغییرات خیلی سریع اتفاق میفتد!”

مدیرسایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *