سندروم افت تولید تخم مرغ (EDS)

یک بیماری عفونی مرغ تخمگذار که باعث كاهش توليد تخم‌مرغ و توليد تخم‌مرغ‌هاي بدون پوسته يا با پوسته نازك مي‌شه ، بدون اينكه علائم باليني خاصي در گله ايجاد کنه.

بيماري EDS كه در مرغان تازه بlه تخم آمده ظاهر مي شه مانع رسيدن ميزان تخمگذاري به حداكثر شده يا باعث كاهش شديد و ناگهاني اون میشه.

ميزان كاهش تخم تا ٣۰ درصد گزارش شده و حدود سه هفته طول مي كشه و گاهي نوسانات توليد تا مدتها ادامه پیدا میکنه.


 قبل از پرداختن به ادامه مبحث ، خوبه بدونید که پرورش موفق مرغ ، شامل دانستن و رعایت صدها نکته است که سندروم افت تولید تخم مرغ ، یکی از این صدها نکته هست و رعایت همه نکات در کنار هم موفقیت شما رو تضمین می کنه. در فیلم های آموزش آنلاین پرورش مرغ به همه این نکات پرداخته شده؛جهت تهیه و مشاهده این فیلم روی تصویر زیر کلیک کنید:


 انتقال:

انتقال از طريق مرغ مادر آلوده ، وسايل آلوده، تخم‌مرغهاي آلوده و وسايل حمل تخم‌مرغ، افراد ويزيتور، سوزنهای واكسيناسيون آلوده و انتقال از طريق حشرات گزنده میباشد.

پیشگیری:

برای پیشگیری از بیماری می توان پولت هایی رو كه در آینده به عنوان تخم گذار یا مادر پرورش پیدا میکنن، حدود ٢ تا ۴ هفته قبل از آغاز دوره تخم گذاری یعنی در سن ١۴ تا ١٨ هفتگی توسط تزریق واكسن كشته روغنی واكسینه کرد.

واکسنهای ۴ گانه روغنی طیور برای این منظور استفاده میشه که شامل واکسن EDS ، واکسن آنفولانزا ، واکسن نیوکاسل و گامبورو هست.

مدیرسایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *